Cum castigi invingandu-ti frica

“Curajul nu inseamna absenta fricii, ci a considera altceva ca fiind mai important decat frica.”
Ambrose Redmoon

Saptamana trecuta am participat la un eveniment foarte drag. Intalnire cu studenti sau proaspat absolventi care vor beneneficia de sesiuni de coaching. Organizat de C.R.O.S. (www.cros.ro),  evenimentul a avut ca si obiectiv alegerea coachilor de catre coachee (persoane care beneficiaza de coaching). Toate bune si frumoase.
Stiam doar ca voi presta ceva dar nu stiam ce,  in fata unui public ales. Emotiile premergatoare intalnirii imi sopteau la ureche diverse idei care sa ma “ajute” sa renunt la participare. Ideea si bucuria de a lucra cu tineri erau cele care s-au luptat cu frica de a vorbi in public, de a fi evaluat, de a fi respins, de esec.
Cand am ajuns acolo am aflat ca fiecare coach se va prezenta in maxim 4 minute apoi va raspunde la intrebari. Excelent ! Urma sa vorbesc in fata unui public pe care il iubeam inainte sa il cunosc. Nu avem nici un discurs pregatit si habar nu avem cum ma voi prezenta. La un moment dat mi-a venit inspiratia. Eram foarte multumita de idee si atunci cand mi-a venit randul sa vorbesc (multumesc Silvia:) am lasat toate emotiile care pana la un moment dat ma tulburau sa ma ajute in prezentare. Si totul a fost bine !
Ce am invatat din aceasta experienta:
–       obiectivul propus are puterea si resursele necesare realizarii lui
–       bucuria realizarii obiectivului este mai mare decat banuiam
–       curajul e alimentat de entuziasmul pe care mi-l trezeste realizarea obiectivului
–       frica este o parte din mine si o accept
–       sa am incredere in proces
–       sa fiu in continuare  autentica si deschisa
Da, e o indrazneala sa ma dezvalui asa in fata cititorilor. O fac cu un scop inalt (iata, iar scopul ma ajuta sa trec peste jena de a povesti lumii experienta mea): sa te inspir si pe tine draga cititorule sa indraznesti sa-ti realizezi visele, obiectivele. Teama si indoiala fac parte din proces si pot fi depasite cu entuziasmul realizarii obiectivului. Bucuria….merita tot efortul.

Cu drag,
Ionelia Chirvase

P.S. – alaturi de articol gasesti un video de 1 minut si 30 de secunde care iti poate transforma viata.

| Categoria: Dezvoltarea carierei