Talentele și locul de muncă

Primul aspect la care ar trebui să te gândești când e vorba de alegerea unei profesii este talentul. Talentul este înnascut. Pentru a descoperi singur/ă talentul ai 4 indicii :

1. Spontaneitatea, firescul unei acțiuni sau activități. Dacă faci spontan, firesc, ca din instinct și ești plin/ă de inițiativă, atunci cu siguranța ai talent în a face acel lucru.

2. Pasiune și dăruire. Dacă faci o activitate cu pasiune și dăruire, iarăși este semn că ai talentul de a face acea activitate.

3. Inveți foarte repede și ești creativ/ă. Dacă în ceea ce trebuie să faci sau ești pus să faci sau te învață cineva să faci, observi că înveți foarte repede și ești creativ/ă, înseamnă că ai talent să faci acea activitate.

4. Bucurie, mulțumire și împlinire sunt trăiri pe care le dorim în viața noastra. Cine  își folosește talentul le trăiește din plin.

            Pentru a afla acele activitați pe care le faci cu talent, adică ușor, cu pasiune și cu bucurie, este important să fii curios și să încerci activitați noi până cănd o identifici pe cea potrivită.

Succes !

Cu drag, Ionelia C.