Ai descoperit zacamintele tale de diamante?

Am sa va spun o poveste pe care sotul meu a auzit-o de la un colaborator, milionar englez, acesta a auzit-o de la un prieten si acum o citesti si tu.
Este cea mai frumoasa si scurta poveste posibila.
Povestea este reală.

Povestirea este despre un fermier care trăia în Africa şi care datorită unui oaspete, a devenit foarte interesat de căutarea de diamante.
Diamantele fuseseră deja descoperite în abundenţă pe continentul african iar acest fermier a fost atât de fascinat de ideea diamantelor valorând milioane de dolari încât şi-a vândut ferma plecând să caute diamante.
A cutreierat tot continentul şi  pe măsură ce anii treceau, căutarea diamantelor şi averea pe care acestea i-ar fi putut-o aduce rămâneau o himeră. Pănă la urmă şi-a cheltuit toţi banii ajungând falit şi s-a aruncat într-un râu, înnecându-se.
Între timp, noul proprietar al fermei a dat peste o piatră ciudată de mărimea unui ou de raţă şi a pus-o pe pervaz ca un fel de curiozitate.
Un vizitator aflat în trecere a văzut piatra şi a rămas înmărmurit, în pragul unui atac de cord.
I-a spus noului proprietar al fermei că piatra cu aspect ciudat de pe pervaz era aproape cel mai mare diamant care a fost vreodată descoperit. Noul proprietar al fermei  i-a raspuns : „Păi, toată ferma e plină de ele” – şi aşa era.
Ferma a devenit Mina de Diamante Kimberley… cea mai bogată din lume. Fostul proprietar stătuse efectiv pe „zăcăminte de diamante” până când şi-a vândut ferma.

Ai descoperit zacamintele tale de diamante?

Cu drag,
Ionelia Chirvase

P.S. – Daca ti-a placut articolul si il consideri folositor si pentru alte persoane, trimite-le si lor linkul.

| Categoria: De suflet