CV-ul de la simplu la perfect – detaliile care fac diferenta

Aparent e simplu sa realizezi un cv: date personale, istoric profesional, responsabilitati.

Sunt insa elemente care fac diferenta intre un cv si un cv perfect. Il numesc perfect pe acel cv care te prezinta intr-o lumina profesionista si prietenoasa. Sunt acele cv-uri care iti raman pe retina si in memorie mult timp si vrei neaparat sa-l cunosti pe omul cu acel cv.

In 7 ani am vazut, mii de cv-uri. De multe ori doar pentru un job studiam minim 500 de cv-uri.

Ce imi atragea atentia in mod special la un cv si ma facea sa exclam: ”iata un cv perfect. Imi place si sunt foarte curioasa sa-l cunosc pe acest om”? Un carcotas ar spune: ”bine, poate nu si-a facut singur cv-ul” si poate fi adevarat insa nu conteaza. Important este ca si-a propus sa se prezinte intr-un mod profesionist.

Iata care sunt elementele care fac diferenta:

– Alege un format consacrat. De exemplu cv-ul european.
– Completeaza-l ingrijit, fara greseli de scriere.
– In partea de sus adauga o poza bust cu tine, nu mai mare de ¾ cm. Expresia sa reflecte personalitatea ta si nu a iepurasului inghetat sub lumina reflectoarelor. Hainele pe care le porti in poza sa fie in acord cu pozitia pe care doresti sa o ocupi (nu ma astept ca un copywriter sa se imbrace cel putin in camasa pentru a poza pentru cv).
– Perioada in care ai lucrat la o firma sa cuprinda luna si anul de incepere si de incheiere a activitatii.
Prezinta succint responsabilitatile pe care le-ai avut la fiecare pozitie.
Insista pe realizari. Foarte important: detaliaza cat iti permite confidentialitatea ce proiecte ai realizat, ce bugete ai gestionat, ce rezultate ai obtinut in comparatie cu targetul stabilit.
– Cate persoane ai avut in subordine si ce functie ocupau ele.
– Cui raportai.
– Pune in evidenta cuvinte cheie (bold sau subliniat).
– Alege culoarea neagra pentru caractere.

Cu drag,
Ionelia Chirvase

P.S. – Daca ti-a placut articolul si il consideri util il poti trimite si prietenilor tai. In acest fel contribui si la dezvoltarea carierei prietenilor tai.