Cum sa redactezi “Realizarile” tale?

In articolul „Care sunt realizarile tale?” pledam pentru introducerea in cv a paragrafului REALIZARI. Este una dintre cele mai provocatoare sectiuni de aceea, spre a veni in ajutorul tau, voi fi mai specifica.

„Pentru fiecare poziție listată, scrie una sau mai multe istorisiri legate de experiența în muncă. Cele trei elemente ale unei istorisiri legate de experiența în muncă sunt:

  • Provocarea sau circumstanțele în care ai început proiectul sau sarcina.
  • Acțiunea pe care ai întreprins-o pentru a crea un rezultat sau a rezolva o problemă.
  • Rezultatul care a decurs din acțiune, cuantificat oricând acest lucru este posibil.

Iată un exemplu al unei istorisiri legate de experiența în muncă:

Provocare: Când am fost promovată ca director de vânzări și marketing pentru regiunea 5, aceasta era regiunea cu cele mai slabe performanțe dintre cele treizeci de regiuni teritoriale. Provocarea mea a fost să cresc performanțele și rezultatele globale cât mai rapid posibil.

Acțiune: În acest scop, am avut o întâlnire cu cele douăzeci de persoane implicate în vânzări, am stabilit împreună zece obiective agresive pentru următoarele șase, până la douăsprezece luni și am conceput o strategie promoțională pentru a crește notorietatea produselor noastre în rândul clienților, incluzând beneficii acordate pentru noile achiziții, aplicabile pe o perioadă determinată.

Rezultat: În nouăzeci de zile vânzările au crescut cu 15 procente, iar până la sfârșitul anului am ajuns pe locul doi în țară, cu 1,2 milioane venituri din vânzări.

Acum, scrie cel puțin trei istorisiri legate de experiența în muncă, pe foi separate sau pe computerul tău, pentru fiecare dintre pozițiile ocupate de tine. Acestea vor fi integrate și în cv-ul tau, in interviuri și așa mai departe. Ar fi bine să ai cel puțin opt – zece istorisiri în total, câte una pentru fiecare aptitudine și cel puțin câte una pentru fiecare loc de muncă.” M. Bench
Dupa redactarea detaliata, sintetizeaza intr-o fraza Provocarea+Actiunile+Rezultat. In cv adauga doar rezultatul, detaliile pastreaza-le pentru interviu si pentru ridicarea moralului tau :).

Succes,
Ionelia Chirvase

P.S. – Daca ti-a placut articolul si il consideri folositor pentru cei cunoscuti, trimite-le si lor linkul. Multe Multumiri.