Aspecte esentiale ale scrisorii de intentie

Cea mai frumoasa si eficienta scrisoare de intentie care mi-a ramas mult timp in memorie era scrisa de un profesionist in marketing. Un om care a invatat ce inseamna promovarea si a aplicat-o si in cazul lui. 

Autentica, sincera, detaliata, explicita asa as caracteriza-o.

Recomandarile mele pentru ca tu sa realizezi o scrisoare frumoasa si eficienta sunt:

  • Scrisoarea de intentie sa aduca informatii suplimentare fata de cv, informatii care sa contribuie  favorabil  la imaginea ta de profesionist. In plus, sa construiasca motivatia intervievatorului de a te cunoaste in persoana.
  • Foloseste propriile tale cuvintele care sa te descrie cat mai  bine si insista pe punctele tale forte, pe competentele care te diferentiaza de ceilalti candidati din domeniul tau.
  • Scrie in medie 3 paragrafe, maxim 5.
  •  Asa cum ii spune si titlul documentului, sa exprimi intentia pe care o ai tu fata de compania catre care trimiti cv-ul si scrisoarea.
  • Fii original. Sunt convinsa ca tu stii cel mai bine sa te pui intr-o lumina favorabila si autentica. Modelele de scrisori lipsite personalitate si sinceritate mai mult pagubesc decat sa ajute.   

Cu drag,

Ionelia Chirvase

P.S.- Daca ti-a placut articolul il poti trimite si prietenilor tai. In acest fel contribui si la dezvoltarea carierei prietenilor tai.