Vocatia…incotro?

Am revazut recent, dupa 20 de ani, un serial de desene animate al carui personaj mi-a ramas viu in amintire: “Sandy Belle”.  Povestea concureaza cu marile drame si inca ma intreb daca sa-l recomand copiilor.  Partea frumoasa este ca personajul principal poate fi un model de viata: generoasa, sincera, puternica, iubitoare, pozitiva, viseaza cu ochii deschisi si isi implineste visele in realitate, prin comportamentul plin de iubre ii transforma  pe cei din jurul ei scotandu-le la iveala latura buna si frumoasa, isi implineste vocatia (ca si alte personaje din acelasi serial).

Este filmul in care cuvantul vocatie are densitatea cea mai mare iar personajele principale demonstreaza ca doar atrasi de chemarea lor isi pot implini rostul si depasi toate greutatile. Pentru ca, da, cu cat esti mai aproape de adevaratul drum, de adevarata tinta, cu atat provocarile pot fi mai mari. Insa odata aflat/a pe calea ta toate incep sa curga si obstacolele aparute sunt mai usor de trecut.

Despre vocatie am mai scris ( vezi https://dezvoltareacarierei.ro/dezvoltarea-carierei/descopera-ti-adevarata-vocatie/ ) si voi mai scrie pentru ca este temelia satisfactiei in cariera si mai mult decat atat.

Ma intreb oare sunt putin demodata promovand descoperirea si urmarea adevaratei vocatii ?
Oare cati mai sunt care realizeaza ca in viata banii sunt doar un mijloc si nu un scop ?

Cu drag evoluam impreuna,

Ionelia

P.S. – In timp ce scriam articolul m-a sunat mama si i-am spus ca scriu un articol. Ea m-a intrebat “Despre mine?”. I-am raspuns ca nu scriu despre ea insa revenind la scrierea articolului mi-am dat seama ca scriu despre vocatie pe care am regasit-o din plin la mama. Ea, pensionara fiind si-a gasit o activiate care o umple de energie si o pasioneaza: cultivarea florilor.

| Categoria: Consiliere cariera