Urmeaza-ti Intuitia

“Follow your intuition” a fost primul lucru pe care l-am auzit in 2008 la Alain Cardon, trainerul si mentorul meu in coaching sistemic. De curand l-am auzit spunand-o si noilor invatacei cu care s-a intalnit intr-un cadru informal (iulie 2012). DA….pentru o insotire de buna calitate a unui client in coaching e obigatoriu sa iti asculti si urmezi INTUITIA.
Din 2008 de cand l-am intalnit pe Alain tot lucrez la a fi receptiva la glasul soptit al vocii interioare care iti transmite cele mai bune ganduri….si cred ca e un proces care dureaza toata viata…
Am observat profesionisti din alte domenii care iti asculta si urmeaza intuitia. De exemplu medici. Am avut nevoie de serviciile a 2 doctorite si m-am bucurat foarte mult cand am vazut ca acestea functioneaza….altfel. Si ma refer la felul in care gasesc diagnosticul si la tratamentul pe care il propun. Sunt absolut geniale !  
In orice domeniu si in orice moment intuitia poate fi folosita la Maxim.
Este o “functie” care abia asteapta sa fie activata si folosita. O recomand cu caldura.
Iata si o definitie academica din dictionarul explicativ al limbii romane:

  1. Capacitatea conștiinței de a descoperi, pe cale rațională (în mod spontan), esența, sensul unei probleme, al unui obiect. ♦ Principiu didactic conform căruia procesul predării și însușirii cunoștințelor trebuie să pornească de la reflectarea senzorială nemijlocită a obiectelor și fenomenelor studiate.
  2. Descoperire bruscă, neașteptată, a unui adevăr, a unei soluții etc. ♦ Pătrundere instinctivă în esența unui lucru.

 Inchiei aici cu ce am inceput: Urmeaza-ti Intuitia !

Cu drag,
Ionelia

| Categoria: Dezvoltarea carierei