Tranzitia in cariera

tranzitia in carieraDe-a lungul carierei mele profesionale – fie ca eram in functia de consultant HR fie de coach – am acompaniat persoane care erau in tranzitie profesionala si nu numai. Voi face un rezumat bazat pe aceasta experienta pe care il impartasesc cu voi pentru a va usura calatoria.

Intrucat tranzitia in esenta ei este o trecere de la vechi la nou, de la nefunctional la functional este un proces complex, dureros din cand in cand. Durata si intensitatea lui tine de cat de mult si adanc am reprimat talentele, menirea, valorile noastre adevarate care ne definesc si ne fac unici.

Un aspect important in tranzitia este managementul gandurilor si implicit al emotiilor. Pe scurt: respingeti gandurile care va aduc neincredere, tristete, pasivitate, etc. si hraniti gandurile care va aduc optimism, bucurie, incredere. Este o abilitate care se invata practicand constient. Pentru inspiratie va recomand cartea staretului Tadei, “Cum iti sunt gandurile asa iti este si viata”.

Tranzitia este o oportunitate extraordinara de “ordine si curatenie” generala si specifica. Pregatirea spatiului pentru o experienta noua, proaspata, revigoranta, aliniata cu ceea ce sunteti cu adevarat si cu ceea ce doriti sa deveniti…pentru ca Da!…”ce faci, te face”.

Adesea tranzitia este asociata cu o criza, mai specific cu criza de sens. Apar intrebari : “La ce bun toate acestea? Care este scopul tuturor acestora? De ce sa mai fac ceva? Merita efortul? De ce sa continui? Cum sa continui?” Nevoia de sens, de scop este fundamentala pentru om. Pe aceasta tema va recomand cartea lui Viktor Frankl “Omul in cautarea sensului vietii”.

Dupa ce ti-ai raspuns la toate intrebarile care te vor ajuta sa-ti continui calatoria cu entuziasm,  “take action”.

Pentru inspiratie iti recomand articolul :
https://dezvoltareacarierei.ro/consiliere-cariera/poveste-reala-de-succes/

Insoteste-te in acest demers, e mai usor.

Spor !

| Categoria: Consiliere cariera