Care sunt realizarile tale?
Marele absent din cv-urile studiate pana in prezent – in jur de 10 000 de cv-uri, este paragraful cel mai importat: REALIZARI. Este important deoarece prin el comunici cat de performant ai fost, esti si care este potentialul tau.
Frecvent aud din partea clientilor mei: “Nu stiu care sunt realizarile mele”, “Nu ma pot evalua singur/a.” Sau gasesc in locul “realizarilor” descrierea unor proiecte.
Foarte bine, ai facut proiectul “X” si care este contributia si realizarea ta ?
Doar scotand la suprafata valoarea, potentialul, capacitatile tale poti valorifica ceea ce ai.
Metafora surprinsa in povestea urmatoare este extrem de relevanta pentru subiectul dezbatut:
“Pe la inceputul secolului, langa Beaumont, statul Texas, un fermier avea mari probleme de supravietuire. Desi avea o mare suprafata de teren, recesiunea si o seceta il distrusesera. Pentru a face rost de cele necesare familiei, el a inceput sa vanda bucati de pamant. Intr-o buna zi, directorul unei companii petroliere i-a spus ca s-ar putea sa fie petrol pe proprietatea sa si s-au inteles sa-i plateasca niste drepturi cu conditia sa il lase sa sondeze terenul… Au gasit in Spindletop cel mai grozav zacamant din istorie.
Fermierul a devenit milionar ad-hoc. Oare? De fapt el fusese milionar de cand cumparase terenul. Dar pana ce n-a descoperit petrolul scos la suprafata si nu a fost dus pe piata pentru a fi valorificat, el nu a avut o valoare reala.
Asa sunt si oamenii . Pana nu ne recunoastem capacitatile si valoarea, nu putem sa vindem ce avem.” Zig Ziglar
Cu drag,
Ionelia Chirvase
P.S. – Daca ti-a placut articolul si il consideri folositor si pentru cei apropiati trimite-le si lor linkul.
| Categoria: CV + Scrisoarea de intentie