Cand si cum sa vorbesti despre bani

Discutia despre remuneratie in procesul de selectie este una foarte delicata. Felul in care abordezi subiectul spune foarte multe despre tine si poate fi in favoarea ta sau nu.
Pentru o abordare favorabila tie iti recomand:

  • Sa lasi a fi intrebat ce salariu ai, de exemplu de catre cel cu care ai interviul. Nu deschide tu acest subiect.
  • Daca esti intrebat care sunt asteptarile tale salariale intelept este sa raspunzi ca astepti o oferta in functie de experienta, competentele tale, responsabilitatile si obiectivele jobului. Daca propui tu o suma e posibil sa fie cu mult sub bugetul lor sau cu mult peste bugetul lor. In ambele cazuri ai de pierdut. In primul caz pierzi o parte din banii pe care i-ai fi putut castiga in plus iar in cel de-al doilea caz poti iesi din cursa pentru jobul pe care ti-l doresti.
    Daca totusi insista sa afle cat iti doresti sa castigi asta poate insemna : te vor si intentioneaza sa pregateasca o propunere buna pentru tine sau au un buget foarte mic si nu vor sa mai piarda timpul. E bine sa evaluezi temeinic piata inainte de intra intr-un proces de selectie astfel incat sa fii in contact cu realitatea.
  • Cand esti intrebat ce salariu ai in prezent sau ce salariu ai avut la ultimul loc de munca, raspunde sincer. La un moment dat tot vor afla si e bine sa fii perceput ca fiind o persoana sincera.
  • In momentul in care primesti o propunere financiara poti incepe sa negociezi daca este cazul.
    Succes la negocieri !

Cu drag,
Ionelia Chirvase

P.S.- Daca ti-a placut articolul il poti trimite si prietenilor tai. In acest fel contribui la dezvoltarea carierei prietenilor tai.

| Categoria: Salariu si Beneficii